top of page

 

GOSHINJUTSU 

PRAKTISCHE ZELFVERDEDIGING                        

Sommige klassieke vormen en technieken vergen vele jaren van training vooraleer spontaan toegepast te kunnen worden in een zelfverdedigingssituatie.  Andere hebben enkel nog relevantie in hun historische context.

Vandaar dat we via het medium van goshinjutsu deze vormen gaan aanpassen aan de noden van de moderne mens.  Zo houden wij ons enkel bezig met de meest courante vormen van psychisch en fysiek geweld waarmee we vandaag kunnen geconftonteerd worden.  

De goshinjutsu die wij beoefenen is sterk beïnvloed door de praktijkervaring van Grootmeester Tanemura die gedurende veertien jaar in functie is geweest bij de politie van Tokyo als officier en instructeur.  

De goshinjutsu die de Tenzan dojo u kan aanbieden heeft nog een ander pluspunt. 

Hoofdinstructeur Marc Coppens is sinds 1985 werkzaam in de veiligheidsbranche en is gebrevetteerd als specialist geweldbeheersing met en zonder vuurwapens.

Hij is ook geschoold in enkele van de meest vooruitstrevende en wetenschappelijk onderbouwde zelfverdedigingssystemen die vandaag worden aangeboden. 

Belangrijk om te weten is dat wij niemand een rad voor de ogen willen draaien.  Wij gaan dus niemand proberen te overtuigen dat je met één vinger op het juiste "geheime drukpunt" een door drugs opgefokte aanvaller kan overmeesteren.

Wij geloven ook niet in krachtloze, agressieloze en geweldloze actie om onszelf en anderen te verdedigen wanneer er ernstig gevaar is en er geen andere uitweg bestaat.   Dit natuurlijk rekening houdend met wat de wet voorschrijft.

Wij zijn er wel van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen en dat er op bewuste, gecontroleerde wijze met agressie en geweld moet worden leren omgegaan.

Het is mogelijk om enkel praktische zelfverdediging bij ons te trainen.

Elke eerste zaterdag van de maand  van 13 tot 14u30 in 3012 Wilsele, Aarschotsesteenweg 163 (turnzaal achterin en boven de grote basketzaal, ingang lang zijgevel naast speeltuin).

Hier is enkel losse kleding met sportschoenen voor nodig.

We werken met een leskaart van 10 beurten die gewoon doorschuiven wanneer er eens een training niet gevolgd kan worden.

Aansluiten kan vanaf de leeftijd van 14 jaar, het ganse jaar door (uitgezonderd juli en augustus).

 

 

bottom of page