GOSHINJUTSU                           

Sommige klassieke vormen en technieken vergen vele jaren van training vooraleer spontaan toegepast te kunnen worden in een zelfverdedigingssituatie.  Andere hebben enkel nog relevantie in hun historische context.

Vandaar dat we via het medium van goshinjutsu deze vormen gaan aanpassen aan de noden van de moderne mens.

De goshinjutsu die wij beoefenen is sterk beïnvloed door de praktijkervaring van Grootmeester Tanemura die gedurende veertien jaar in functie is geweest bij de politie van Tokyo als officier en instructeur.  Hij heeft ook deel uitgemaakt van de speciale eenheid Kidotai.

De goshinjutsu die de Tenzan dojo u kan aanbieden heeft nog een ander pluspunt. 

Hoofdinstructeur Marc Coppens is sinds 1985 werkzaam in de veiligheidsbranche en is gebrevetteerd als specialist geweldbeheersing met en zonder vuurwapens.

Hij is ook geschoold in enkele van de meest vooruitstrevende en wetenschappelijk onderbouwde zelfverdedigingssystemen die vandaag worden aangeboden.

Belangrijk om te weten is dat wij niemand een rad voor de ogen willen draaien.  Wij gaan dus niemand proberen te overtuigen dat je met één vinger op het juiste "geheime drukpunt" een door drugs opgefokte aanvaller kan overmeesteren.

Wij geloven ook niet in krachtloze, agressieloze en geweldloze actie om onszelf en anderen te verdedigen wanneer er ernstig gevaar is en er geen andere uitweg bestaat. 

Wij zijn er wel van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen en dat er op bewuste, gecontroleerde wijze met agressie en geweld moet worden leren omgegaan.